Project Description

This NOHO Loft in New York city, used to be an artist place with a very raw industrial look, and a not functional layout concentrating the daily activities in dark areas and leaving the main space unused.

the family of four needed to add one bedroom and one bathroom.

the parents being designers have a very sharp eye for details and a simple, but sophisticated taste.

functionally we relocated the kitchen, using it as the central articulating element, dividing the space in two; private and public.

the public or day area has a suspended ceiling as a floating tray that combines underneath the kitchen with an oversize island and the dining room areas, leaving the the living-room facing  the street through its magnificent windows.

the private area has two bathrooms three bedrooms and a home office and laundry.

to been able to have a complete bathroom for the suite bedroom, we used a very limited space where the laundry room was located, to make it comfortable and functional we used space efficient fixtures; like shallow sink, wall mounted toilet and small shower tray. we also added a walking closet to the main bedroom.

the two children bedrooms are big enough to place a full bed a desk and its closet.

the used materials are clean and contemporary; blonde wood, concrete finish, white porcelain tile, aqua glass tiles and a neutral color palette in the walls; give a very casual and timeless look that work perfect for the relax lifestyle of the family.